Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Albertslunds badminton-bastion

01-12-2014 12:51 |  Albertslund I.F. Badminton |  Jakob Steffensen

AIF Badminton er både den største og ældste badmintonklub i Albertslund. Klubben har hold i flere aldersgrupper og et socialt sammenhold, som får tidligere medlemmer til at længes tilbage.

70 år er der gået, siden AIF Badminton blev stiftet den 16. februar 1944.
 
”I dag har vi omkring 250 medlemmer, og vi er den eneste organiserede badmintonklub i Albertslund. Der er så en lang række mindre klubber, der eksempelvis er en del af beboerforeninger og den slags,” fortæller Lasse Langkjær fra AIF Badminton.
 
Klubben har både ungdomshold, seniorhold samt veteranhold for spillere over 40. Hertil kommer der motionisterne, som spiller på egen hånd og ikke på noget hold. Der kan dog være stor forskel på spillernes niveau på enkelte hold.
 
”Nogle er selvfølgelig bedre end andre, men der er forskellige øvelser, man kan lave for at udligne det. Man kan fx spille to mod en for at udligne niveau forskellen. Det er en fordel at der er nogle gode spillere, da de er med til at løfte de mindre gode spilleres niveau,” forklarer Lasse Langkjær.
 
Savner det sociale
Lasse Langkjær kan ikke umiddelbart svare på, hvad der tiltrækker medlemmerne ved sporten, men han kan dog ikke desto mindre fortælle, hvad der fangede ham personligt.
 
”Det, som tiltalte mig ved sporten, var, at det er sjovt og tempofyldt, og der var mulighed for at lære at lave forskellige tricks – ligesom man også kan inden for andre sportsgrene,” forklarer Lasse Langkjær, som ligeledes fremhæver det sociale.
 
”Når folk har skiftet klub på grund af de er flyttet eller lignende, hører jeg ofte at de savner det sociale fra klubben,” siger Lasse Langkjær, og nævner jule- og påskefrokosterne som eksempler på de sociale aktiviteter.
 
Færre medlemmer
Det hele er dog ikke fryd og gammen for klubben, der oplevede et fald i antallet af medlemmer på mellem 20 og 30 procent inden sæsonen startede.
 
”Det skyldes blandt andet skolereformen, som gør, at det er sværere at få tid til det hele. For eksempel når der kommer lektiecaféer som ligger om eftermiddagen,” forklarer Lasse Langkjær, men tilføjer, at man arbejder på at finde en løsning på dette problem.
 
Men omvendt har tilbagegangen den fordel, at det er nemmere for medlemmerne i klubben at komme på holdet til kampene. Hvert af klubbens hold spiller ca. 11 holdkampe hver sæson, som regel i weekenden.

Kræver intet udstyr at starte
En af de ting, som er med til at få flere til at dyrke badminton er ifølge Lasse Langkjær mediedækningen.
 
”Det betyder meget. Jeg arbejder også i forbundsregi, hvor jeg kan se, at dette spiller ind. Men badminton er stadig en lille sport. Der er flere penge i fodbold, tennis og håndbold, og det betyder så også, at de sportsgrene bliver dækket mere tæt,” forklarer Lasse Langkjær.

Er man interesseret i at begynde til badminton finder man info om klubben på http://www.aif-badminton.dk/.
 
Klubben har låneketsjere til nybegyndere på ungdomstræningen  hvor der er uddannede trænere. For spillere på ungdoms-, senior- og veterantræningen er der fjerbolde til rådighed








Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?