Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Taekwondo giver disciplin

12-12-2014 11:06 |  Albertslund taekwondo klub |  Jakob Steffensen

Albertslund Taekwondo er i to år i træk blev kåret til Danmarks bedste klub indenfor sporten. Sporten er dog mere end slag og spark – det handler om værdier og disciplin.

Albertslund Taekwondo blev stiftet tilbage i firserne og har i dag mellem 130 og 140 medlemmer i alle aldre. Solimann El-Koubee fra klubben har selv trænet, siden han var otte år gammel og senere hen kæmpet.

"Det bedste ved sporten er værdierne, disciplinen og den væremåde, som er en del af taekwondo. Vi hører om, at dem, som kæmper her, klarer sig bedre i skolen, fordi de får mere ro på. Forældrene kan mærke en forskel på deres børn," fortæller Solimann El-Koubee.

Han fortæller videre, at klubben et blevet kåret som den bedste i Danmark for andet år i træk.

"Der er et højt niveau herude, men vi er ikke professionelle, da vi ikke får penge for det. Men niveauet er højt nok til EM og VM," fortæller han.

En sport, der sparker fra sig
Taekwondo stammer oprindelige fra Korea, og adskiller sig fra flere sportsgrene, ved at det ikke handler om at bruge næverne så meget.

"70-80% af tiden bruger du benene i taekwondo, hvilket er modsat karate. Det er ikke en specielt skadelig kampsport. Du bruger slag og giver trælår, men det er ikke en sport, hvor du får slået alle tænderne ud," siger Solimann El-Koubee.

Han fortæller videre, at det dog ikke kun handler om kampe, men at der også er mulighed for at træne uden at deltage i kampe. Træningen i sig selv er godt for ens smidighed og styrke – både mentalt og fysisk.

Brug for plads
Hvis man vil lære kampsporten er det bare at møde op, hvorefter man kan få lov til at træne gratis en tre-fire gange. Klubben har otte frivillige instruktører, som står klar til at hjælpe en i gang.

"Vi oplever et rimelig stigende medlemstal, men vi mangler desværre noget mere plads. Det kunne for eksempel være plads til forældre, som kunne sidde afskærmet og få en kop kaffe," fortæller Solimann El-Koubee.

Han fortæller, at målet er, at alle skulle kunne være med, og priserne er derfor også fordelagtige. 200 kroner for et kvartal, hvis du er under 15, 300 hvis du er ældre.








Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?