Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

AIF Cricket: Hele tiden tæt på

21-10-2014 16:22 |  AIF Cricket |  Foreninger i Albertslund

AIF Cricket i Albertslund  har flere gange flirtet med en oprykning. Håbet er, at det vil lykkedes – og at sporten kan blive mere udbredt i byen.

Navne som Sir Don Bradman, Sachin Tendulkar, Muthiah Muhralitharan og Shane Warne får formentlig ikke nogen klokke til at ringe.

Alle fire er ikke desto nogle af de største navne indenfor cricket, som er nationalsport i lande som Australien, Indien, Pakistan og Sri Lanka – og som i mere end 30 år er blevet spillet i AIF Cricket i Albertslund.

”Størstedelen af dem, som spiller her, er Pakistanere, som kommer fra miljøer, hvor man eksempelvis ser landskampene derhjemme. Der har så også løbende været danske klassekammerater med,” fortæller Omer Butt, som sidder i bestyrelsen for AIF Cricket.

Som hold og alene
Selve spillet kan minde om rundbold og baseball . To spillere fra det ene hold har til opgave at slå en bold væk fra to gærder samt bytte plads med hinanden, mens det andet hold får point ved at gribe bolden eller kaste den ind på gærdet. 

Omer Butt fremhæver blandingen af teamwork og solopræstationer som en af styrkerne ved sporten.

”Når du er inde ved gæret og slå, er det udelukkende dig selv der scorer points, imod sætning til for eksempel fodbold, hvor det ville kræve at du driblede hele vejen gennem angrebet og scorede. Når du så er ude i marken, er det igen en holdsport,” forklarer han.

Cricketsæsonen kører stort set hele året rundt. Fra april til september er det udendørs, og henover vinteren kører det indendørs på Vridsløselille Skole. Har man lyst til at spille, er det ifølge Omer Butt bare at møde op. Så skal man nok få lært reglerne.

Tæt på eliten
Hos AIF Cricket træner man to gange om ugen og spiller en kamp i weekenden. En kamp starter typisk klokken ti om formiddagen og er så slut ved femtiden. Det kan lyde af meget, men i professionel cricket kan kampene vare flere dage.

Kampene er mod klubber som Brøndby, Glostrup og Taastrup og foregår i første division. AIF Cricket har dog været snublende tæt på at rykke op i elitedivisionen flere gange.

”Enten har vi tabt kampen om førstepladsen eller tabt oprykningskampen. Så det har været nogle hårde kampe. Hvis vi rykker op, bliver det hele formentlig mere stringent, og der kommer mere fokus på fitness-delen. Lige nu nøjes vi med træningen. Det er måske også en af grundene til, at det ikke er lykkedes at rykke op endnu– man mangler lige de sidste kræfter i sidste ende,” funderer Omer Batt.

Han fortæller videre, at de bedste spillere ofte tager til Brøndby og Glostrup for at spille, hvor der både er et hold som spiller i elitedivisionen, ligesom der er et højere niveau på de hold som spiller i første division.

Rammerne skal på plads
Siden klubben startede, har medlemstallet ligget rimeligt solidt på omkring 70. Lige nu er der kun Pakistanere i klubben, men målet har været at få flere danske unge til at spille cricket.

Omer Butt fortæller, at klubben har været ude på skolerne for at fortælle om cricket - dog uden den ønskede effekt. Han mener, at det vigtigste for kunne få flere danskere til at spille cricket er, at faciliteterne bliver forbedret – hvilket de er også er i gang med at blive, for eksempel kom der en ny bane i år og der kommer også et nyt træningsanlæg i år.

”Det er vigtigt, at faciliteterne er i orden, inden vi går i gang med at hverve nye medlemmer. Det dur ikke, at danske forældre kommer ud og ser faciliteterne, får et chok og går igen, inden deres børn kommer til at spille. Det er ikke så vigtigt for pakistanerne, som kender sporten - de vil bare gerne spille,” forklarer Omer Butt.








Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?