Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Tennis trodser tidens tand

14-11-2014 15:22 |  AIF Tennis |  Jakob Steffensen
I en tid hvor tennisklubbernes medlemstal har set bedre dage, er det lykkedes for AIF Tennis at holde på medlemmerne – primært på grund af det sociale i klubben. Nu håber klubben på bedre indendørsfaciliteter.
 
AIF Tennis har 43 år på bagen, men den nuværende bestyrelsesformand Lennart Bjerring er en ny mand på posten. Han har siddet som formand siden marts i år, men han har spillet i flere år forinden.
 
”En af de ting, jeg har bemærket gennem de år, er, at det er lykkedes for klubben at fastholde medlemmerne. Mange tennisklubber oplever faldende medlemstal på grund af de mange fritidstilbud, der er i dag, men det gør vi ikke. Især med hensyn til ungdomsspillere er vi godt dækket ind i forhold til de nærmeste klubber. Jeg tror, at den velfungerende ungdomsafdeling i høj grad skyldes de meget dygtige og meget aktive ungdomsledere,” forklarer Lennart Bjerring.
 
Derudover mener han, at fastholdelsen hænger sammen med det sociale i klubben.
 
”Der er meget socialt i klubben, især blandt veteranerne, som mødes hver formiddag og træner, spiller og spiser. Derudover har vi åbent hus hvor alle kan komme og spille hver onsdag, hvilket varetages af motionistudvalget. Og ja, så griller vi og har fællesspisning i klubben,” remser han op.
 
De bedste kommer alle til gode
Med omkring 260 aktive medlemmer har klubben ikke noget problem på den front, og ifølge Lennart Bjerring har man heller ikke problemer med, at man er for mange, når folk skal booke baner.
 
”Der kan godt være lidt rift om nogle tidspunkter, men det er ikke noget nævneværdigt problem. Hvis alle spiller double, ville vi kunne have 24 mennesker på banen af gangen, hvilket er en tiendedel af vores medlemmer,” siger Lennart Bjerring.
 
Mens der er gode udendørsbaner, som benyttes fra april til september, er de indendørsfaciliteter, som benyttes fra oktober til marts, med  Lennart Bjerrings ord ”håbløst dårlige”. Det er problematisk, da gode indendørsfaciliteter er nødvendige for at kunne fastholde de bedste spillere i klubben. At have rigtig gode spillere i klubben, er nemlig vigtigt for klubben.
 
”Det handler om, at dem som spiller på et højt niveau har behov for andre som spiller på samme niveau. Og så har det også den effekt rent motivationsmæssigt, at det trække niveauet op hos de næstbedste. Samtidig kan vi jo også se, at dem som spiller på højeste niveau går videre til at spille i klubber, hvor andre spiller på samme niveau – så på den måde er det også med til at tiltrække nye medlemmer.”
 
Klubben forsøger at finde en måde at få forbedret indendørsfaciliteterne, blandt andet gennem idrætsrådet, som for nylig tog imod forslag til hvad der skulle forbedres i Albertlund Kommune.
 
Ingen frygt for at ryge af holdet
I klubben er der både mulighed for at træne på et hold og mulighed for selv at tage ned og spille med en eller flere faste makkere.  Derudover er der turneringer – både for hold og for enkelte spillere.
 
”Men man kan nu ikke bare træde ind på et hold uden træning. Og herefter skal man finde et hold med et niveau som matcher ens eget, og der skal opstå en plads på holdet. I starten kan man være med på afbud eller reserve for derefter at blive fast mand,” forklarer Lennart Bjerring.
 
Han har umiddelbart ikke hørt om spillere, som har problemer med at få plads på et hold. Og hvis man først er kommet på et hold, skal man ikke frygte for at blive smidt af igen, selvom man skulle spille dårligt.
 
”Nej, sådan fungerer det ikke. Det er i medgang og modgang,” griner Lennart Bjerring.
 
Turneringerne for individuelle spillere er i det store hele op til den enkelte spiller – omend det afhænger af spillerens alder.
 
”Når det kommer til seniorerne, er vi slet ikke inde over den del af det med de individuelle turneringer – omend vi gerne hjælper, hvis det er. Hos ungdomsspillerne er det lidt noget andet, hvor ungdomsformanden forsøger at få spillerne ind og deltage i turneringer, da det giver dem mulighed for at blive bedre.”
 
Ønsker man at begynde til tennis i Albertslund, kan man henvende sig til klubben på http://www.aif-tennis.dk/ og derefter møde op om onsdagen til åbent hus-arrangementerne.







Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?