Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Hunden skal lære at være sammen med andre

10-11-2014 11:29 |  Hundeklubben i Albertslund |  Jakob Steffensen

I Hundeklubben i Albertslund har byens hundeejere mulighed for at træne deres hund. For en ting er at have en hund, som opfører sig pænt derhjemme, noget andet er at have en hund, som kan være sammen med andre hunde.

I 45 år har byens hundeejere haft mulighed for at få sat skik på deres hund i Hundeklubben i Albertslund.

Her har man fem hold, som starter med et hvalpehold og derefter stiger i niveau. Træningen foregår ved bjerget mellem Albertslund og Vallensbæk en gang om ugen.

Klubbens formand, Jørgen Rhymer, forklarer, at hundetræningen giver hunden nogen nødvendige kompetencer.

”Hunden er et flokdyr og vil gerne være sammen med andre hunde. Den er ikke beregnet til at gå alene rundt i haven derhjemme. Så en ting er, at din hund kan opføre sig pænt, når den er derhjemme. Men vil du kunne tage den med ned i centeret og  kunne styre den, når den møder andre hunde? Det lærer den her, da den har det sociale med andre hunde,” forklarer Jørgen Rhymer.

Fra hvalpehold til vendskabshold
Fra hvalpeholdet går hundene videre til det første hold, hvor de lærer basale ting som at høre efter og sidde stille. Herefter stiger sværhedsgraden på hold to, hvor hundene blandet andet lærer at gå uden snor.

”Så første dag på det hold er den dag, hvor alle hundene stikker af,” joker Jørgen Rhymer.

På tredjeholdet bliver hundene trænet med længere afstand til ejeren, mens man på det fjerde hold har samlet de bedste hunde.

”Det kan være hunde, som er blevet trænet i seks eller syv år og som primært kommer til træningen for at møde deres hundevenner,” forklarer Jørgen Rhymer.

Jul, fastelavn og en optræden
Hundene i klubben deltager ikke i udstillinger og konkurrencer, men man har dog alligevel en lang række arrangementer ved siden af træningen.

”Der er for eksempel fastelavn, hvor hundene bliver klædt ud. Så har vi en vandretur, hvor vi griller bagefter og en konkurrence hvor vi ender med at kåre årets hund. Og i julen har vi en dag, hvor julemanden kommer og alle hundene får kødben,” opremser Jørgen Rhymer, og fremhæver en optræden med hundene.

”Vi deltager jo ikke i konkurrencer, men vi var ude i Brøndbyhallen engang, hvor hundene optrådte et år. Vi lavede en opvisning med en otte-ti hunde, som viste, hvordan man skulle gå,” fortæller han.

Hvis man er interesseret i at blive medlem at Hundeklubben i Albertslund kan man tilmelde sig på http://www.hundeklubben-albertslund.dk/.



 




Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?