Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

FC Albertslund: Sejrene uden for banen

01-10-2014 15:43 |  FC Albertslund |  Jakob Steffensen

FC Albertslund startede som hyggebold for indvandrere, og har i dag udviklet sig til et alternativ til kriminalitet for Albertslunds unge.

Den tidligere superligaspiller Yasin Avci, som blandt andet spillede for AC Horsens og Lyngby BK, blev omkring starten af 2010 formand for fodboldklubben FC Albertslund. Tidligere havde klubben primært været hyggebold for indvandrere, men planen var, at  klubben nu skulle handle om noget mere.

”Formålet er, at holde unge væk fra gaden, og sådan rent geografisk få dem fra sydområdet og op og spille fodbold i de grønne omgivelserne i nordområdet. Her får de unge mulighed for at gøre brug af det netværk, som de skaber her. De kan eksempelvis få lektiehjælp og hjælp til jobansøgninger, og så har de mulighed for at låne klubhuset til spil- og filmaftener,” fortæller Yasin Avci.

Udover at klubben siden er vokset i størrelse, har den etniske fordeling udviklet sig.

”Da jeg startede, var målet en lige etnisk fordeling, så man kunne suge til sig af hinandens kultur. Der var en fem-ti etniske danskere, da jeg begyndte, og sidste år var tallet på 30. Så det går kun en vej.”

Fodbold for alle
Klubben handler dog om mere, end bare at få etniske danskere og indvandrere til at spille fodbold med hinanden.

”Mange ser integration meget sort/hvidt. Jeg mener, at integration handler om, at de unge skal udvikle sig og tage ansvar for samfundet. Bare fordi man omgiver sig med etniske danskere, er man ikke nødvendigvis integreret, hvis man eksempelvis stadig laver kriminalitet,” forklarer Yasin Avci, som fremhæver træneren Jan ”Bisser” Jensens arbejde med holdet, som en af grundene til, at så meget er lykkedes for klubben.

Hvis man ønsker at være en del af klubben, er det ifølge Yasin Avci bare at møde op uanset ens sportslige niveau. I det hele tager går klubben gerne langt, for at få de unge involveret i foreningslivet.

”Hvis der er nogen, som ikke har råd til kontingent, har de før fået lov at spille gratis, hvis det giver mening for træneren og klubben – det kan for eksempel være hvis forældrene er enlige eller lignende. Det skal ikke være småpenge, som afgør, om man kan blive en del af foreningslivet.”

Fællesskabet betyder mere end resultaterne
Klubben har i dag omkring 160 medlemmer fordelt på otte hold, som træner to gange om ugen og spiller kamp i weekenden. I en periode havde klubben et U-19 hold som spillede i række 1, men Yasin Avic mener ikke, at klubbens succes kan måles på de sportslige resultater.

”Det bedste, er det fællesskab, vi har skabt. Det at kunne have et tilbud til unge, som styrker integrationen og virker kriminalitetsforebyggende. Der er ikke noget os og dem. To dage om ugen kan man komme op og svede sammen, råbe kampråd sammen og bade sammen i stedet for at sidde og lege gangster og komme til at kigge på nogle forkerte typer. Det betyder mere end resultaterne på banen.”








Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?