Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Forstadens frimærkesamlere finder sammen

03-10-2014 14:00 |  Albertslund Frimærkeforening |  Jakob Steffensen

To gange om ugen mødes Albertslund Frimærkeforening for at høre foredrag og bytte frimærker. Derudover mødes fem af Vestegnen frimærkeforeninger på lørdag i Kongsholmcentret, hvor det er gratis at kigge forbi.

I 44 år har Albertslund Frimærkeforerning været mødested for byens frimærkeentusiaster, og en af dem er Flemming Jørgensen, som er formand for klubben og har været det i 20 år. Han var i sin tid frimærkesamler på egen hånd, og hørte om klubben fra andre samlere, som var medlemmer.

Med fjorten dages mellemrum mødes klubbens 25 medlemmer i frivillighedscenteret i Albertslund centrum.

”Der er typisk foredrag med en samler, som fremviser sin samling. Derudover kommer folk selv med mærker, som man bytter med hinanden,” forklarer Flemming Jørgensen.

Frimærker fra hjemegnen
Han forklarer videre, at forskellige samlere har forskellige interesserer.

”Nogle går efter frimærker fra specielle lande eller frimærker med bestemte motiver. Det kan være alt fra dyr som for eksempel heste, til klovne og til bestemte mennesker. Nogle samler også på frimærker specifikt fra deres hjemegn, så samlingen afspejler på den måde deres eget liv,” fortæller Flemmings Jørgensen, som selv samler på frimærker fra bestemte lande.

Ses på lørdag
Foruden at mødes i klubben hver anden og fjerde mandag i måneden, er der også større arrangementer, og næste arrangement sker lørdag den 5. oktober.

”Nu på lørdag mødes fem forskellige foreninger fra Vestegnen i Kongholmcentret i Albertslund for at vise samlingerne frem. Det bliver fra 10 til 15,” fortæller Flemming Jørgensen.

Arrangementet i Kongsholmcentret er gratis, men det koster hundrede kroner om året at blive medlem af foreningen. Det er gratis for medlemmerne at have gæster med.








Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?