Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Foreningen for den blåtungede hund

29-10-2014 14:25 |  Dansk Chow Chow Klub |  Jakob Steffensen
Den danske forening for den asiatiske hunderace Chow Chow træner jævnligt i Albertslund. Racen er kendetegnet ved sit særlige udseende og en væremåde, som er mere kat end hund.

Sammen med den Afghanske Mynde regnes Chow Chow for en af verdens ældste hunderacer. Der er dog langt fra de mongolske sletter, hvor racen stammer fra,til Dansk Chow Chow Klub, hvor man mødes omkring en fælles interesse for hunden. Klubben har blandt andet ringtræning på Borgmester Hans Nielsens Vej i Albertslund.

”Det er forskellige arrangementer, det kan for eksempel være en dyrlæge som kommer og rådgiver om sygdomme, eller en hundefrisør som kommer på besøg. Andre gange er det bare almindelig hygge, hvor man eksempelvis er på skovtur med hundene,” fortæller Finn Müller fra klubben og nævner, at der ved sidste arrangement var 15 ejere og cirka lige så mange hunde med.
Derudover tager man også på udstillinger, hvor hundenes udseende og opførsel bedømmes.

”Ved udstillinger bliver hunden vurderet ud fra racens standard, men vurderingen kan afhænge meget af dommerens smag på dagen. Men er man så heldig at have en god hund, vil den altid være i vinderklassen,” forklarer Finn Müller, som nævner, at en del af hundetræningen går ud på, at få hundene til at gå kunne gå på den rigtige måde ved udstillinger.

Kat i en hundekrop
Finn Müller fik sin første Chow Chow i 1990, og havde da han opdrættede dem hele 13 hunde. I dag har han to – Lipo på otte år og Ainee på fire år.
”Jeg tror, at det som appellerer til folk, er det bamseagtige udtryk, som især den langhårde Chow Chow har. Det er ikke nær så tydeligt ved den korthårede, selvom den egentlig har lige så meget pels. Og så er det også temperamentet som tiltaler folk,” fortæller Finn Müller.

Netop temperamentet er noget af det, som kendetegner hunden.
”Den hurtige forklaring, som jeg plejer at give, er at det en kat i hundekrop. Den larmer og gør ikke rigtig. Den gider ikke rende efter en bold eller en pind, man har kastet, den kan du selv få lov til at hente. Men det er en skrøne, at Chow Chowen ikke er børnevenlig. Den kan fint fungere som familiehund, børnene skal bare vide hvordan man omgås den,” lyder det.

Villa, Volvo og vovse
Udover den bamseagtige pels, er Chow Chowen kendt for at have en blå tunge. Ved fødslen er tungen lyserød, men i løbet af de første par uger bliver tungen blå, forklarer Finn Müller, som anslår, at der er mellem 2.000 og 3.000 eksemplarer af hunden i Danmark.

”Men i og med det ikke er den mest motionskrævende eller larmende hund, er den måske ikke så synlig i gadebilledet,” siger Finn Müller.

Når man taler alderen på en Chow Chow, skal man forvente, at mere end ti år er en gave, om end hundene bliver ældre i dag end de gjorde før i tiden. Overvejer man at købe en Chow Chow, koster den mellem 10.000 og 12.000 kroner.

I klubben er der omkring 500 medlemmer, og gennemsnitsalderen er omkring de 40 til 50 år, hvilket Finn Müller godt kan se grunden til.
”Det er historien om villa, Volvo og vovse – og så er det vovsen som kommer til sidst,” siger Finn Müller.

Ønsker man at blive en del af Dansk Chow Chow Klub og deltage i arrangementer og træning, kan man finde en tilmeldingsblanket på www.dcck.dk.


 




Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?