Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies
Klubhuset gennem blommerne

Golf er for alle

30-10-2014 12:20 |  Albertslund Golfklub |  Jakob Steffensen
I Albertslund Golfklub har man medlemmer fra alle samfundslag og i alle aldre. Alle kan spille, men nye medlemmer skal have instruktion til slagene, spillet og reglerne, før de bliver sluppet fri på egen hånd.

Billedet af golf som en rigmandssport for de få, stemmer ikke overens med virkeligheden.

Således heller ikke i Albertslund Golfklub. Her har man medlemmer fra alle samfundslag, og forretningsfører i klubben, Jesper Helmer, fortæller, at man ikke behøver at købe sig fattig for at komme i gang med at spille golf.
”Det er selvfølgelig noget, man skal ville, men det er nu ikke dyrere end så meget andet, man kan gå til – medmindre man spiller ludo. Hvis man vil, kan man købe sig fattig i udstyr, men mindre kan også gøre det. Du kan eksempelvis købe brugt udstyr,” forklarer han.

Dybt socialt
Selvom golf ikke er en udpræget holdsport, går man ifølge Jesper Helmer ikke glip af det sociale, når man spiller.

”I og med at spillerne følges ad i nogle timer, er det dybt socialt, både fordi man går og småsludrer, mens man spiller, men også fordi snakken fortsætter efter spillet. Her er det ikke kun et spørgsmål om at diskutere spillet og hvordan det gik, men det er i lige så høj grad alt mulig andet der bliver snakket om,” forklarer Jesper Helmer.

I klubben findes også grupperinger – en klub-i-klubben.

”Vi har de her klubber i klubben, hvor der eksempelvis er en klub for mænd, en klub for kvinder og en for dem over 60 år. Disse klubber har faste spilledage hver uge. Netop de omtalte klub-i-klubber er mulighed for at spille golf og samtidig møde nye mennesker. Selvfølgelig er der også de medlemmer, som mødes når de vil og spiller i mindre grupperinger, det kan for eksempel være 3-4 kammerater eller ægtepar, som spiller sammen.”

Opnå et spillehandicap på kaninholdet.
Hvis man ønsker at spille golf, koster det 4.750 kroner om året at spille i Albertslund Golfklub, og der er ingen venteliste på at komme i gang.
”Jeg anbefaler, at man starter med at spille i foråret, det er ikke rigtig sæson for at begynde at spille golf i oktober. Banen er åben for spil, men der foregår ingen instruktion.

Hvis man er interesseret i at komme i gang, kan man enten møde op til et åbent hus arrangement (det næste er i april) eller ringe til klubben. Her vil får man et grundkursus som en del af indmeldelsen, hvorefter man kommer på det såkaldte ”kaninhold”, som er for begyndere. Samtidig med, at man lærer spillet at kende gennem instruktion, får man også lært en masse nye mennesker at kende i de uger, hvor man deltager på begynderholdet.”

Bare det at møde i klubben for at træne lidt og få en kop kaffe  giver kontakt i klubhuset eller på terrassen og inspiration til at komme igen.

Når ens handicap er på 54, er man klar til at spille på egen hånd på banen. I første omgang kan man så spille på banen i Albertslund, men derud over kan man via en aftale mellem alle golfklubber også komme til at spille på andre baner mod betaling af greenfee. Almindeligvis kræver det dog et noget lavere handicap end 54, at få lov spille på en anden bane. 

Opfordringen lyder derfor på at få trænet og at få spillerutine, så handicappet kommer ned og spilletempo kommer op  - begge dele i et passende leje.

”Det kan godt belaste banen, hvis der er mange nybegyndere samtidigt.  Alene deres spilrytme gør, at det tager meget lang tid for dem at spille. De skal jo almindeligvis bruge mange slag på at komme frem til målet…altså i hullet. Mange slag betyder også et større slid på græstæppet. En del af charmen ved golf og handicapsystemet er netop, at den dygtigere golfspiller kan spille på lige fod med den mindre dygtige golfer, men langsomt spil, rod i rutinerne og manglende kendskab til reglerne kan altså lukke luften noget ud af en god dag på golfbanen.” lyder begrundelsen fra Jesper Helmer.

Overlevede finanskrisen
Jesper Helmer fremhæver flere succeser i klubben igennem årene.
Klubben har hold i tredje og fjerde division, hvilket er flot, når man ser på klubbens størrelse. Klubben fik nyt klubhus i 2005 og har en bane af høj kvalitet. Der er et stærk socialt sammenhold og et stort engagement fra frivillige.

Og så er klubben her endnu.

”Finanskrisen gav et alvorligt ryk i mange golfklubber, da folk pludselig ville have det så billigt som muligt eller ligefrem overvejede medlemskabet. Golf-Danmark blev hårdt ramt, og mange golfklubber stod med håret i postkassen. Men i Albertslund har vi arbejdet os til at komme helskindet igennem,” lyder det fra Jesper Helmer.







Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?