Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Vidste du? Disse store personligheder er fra på Vestegnen

26-08-2019 11:20 |  iAlbertslund |  CMS Admin
“Homie jeg er vokset op, lige vest for København - og alt hvad det har gjort mig til, vil jeg tage med mig i graven.” - Sådan lyder rapgruppen Kalibers store hit “Vest for København”. De er blot en nogle af de mange store personligheder, som er kommet ud af den københavnske vestegn. Faktisk har området fra Ballerup og Herlev, ned til Hundige og Greve produceret rigtig mange store danske personligheder gennem danmarkshistorien. Dem tager vi et kig på i denne artikel, hvor vi kigger på et par personer fra Vestegnen, der er nået helt til tops. Man kan nemlig sagtens blive til noget stort, selvom man kommer fra trænge kår. 

Find boliger i Albertslund og resten af Vestegnen her: https://findboliger.dk/lejeboliger-i-albertslund

Anders “Anden” Matthesen
Den ubetinget største i dansk comedy nogensinde, Anders “Anden” Matthesen, er opvokset i Albertslund. Han debuterede i 1991 med en andenplads i DM i Stand-up, og siden da har han ikke set sig tilbage. Manden er et ikon i den danske underholdningsbranche og har modtaget adskillige priser for sit arbejde med Stand-up. Ikke mindst har han vundet prisen som årets komiker indtil flere gange. Matthesen blev egentlig født på Østerbro, men voksede op i Albertslund, og det har været med til at forme ham som komiker. Han har foruden adskillige stand-up shows som “Hvad snakker du om?”, “Anden på Coke” og “Anders.”, også fornyligt fyldt Royal Arena og Boxen i Herning af flere omgange med hans jubilæumsshow “Anden 25”. Derudover har han også lavet film og serier med den ikoniske karakter Steward Stardust, der blandt andet tæller Jul på Vesterbro, Terkel i Knibe og den seneste skud på stammen “Ternet Ninja”. I dag er Anders Matthesen blevet 44 år og bor på Trianglen i København - han er ligenu på turne med showet “Anden bringer ud”.

Helle Thorning Schmidt
Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning Schmidt er også opvokset på den københavnske vestegn. Nærmere bestem Rødovre, hvor hun trådte sine barnesko før hun blev Danmarks mest magtfulde person. Det var også på Vestegnen, hvor Helle Thorning Schmidt for første gang blev aktiv i ungdomspolitk. Siden gik det kun fremad for Thorning, der senere blev valgt ind i folketinget i hendes egen storkreds. I 2005 blev hun valgt som formand for Socialdemokraterne efter, at Mogens Løkketoft havde tabt valget til Anders Fogh Rasmussen. I 2011 kom så kronen på værket, da Helle Thorning Schmidt kunne kalde sig for Danmarks første kvindelige statsminister. Hun tabte senere valget fire år efter og trak sig derefter tilbage fra politik. I dag bestrider Helle Thorning Schmidt en toppost som generalsekretær for Red Barnet.

Suspekt
Er der noget der skriger Vestegnen, så er det den danske rap-gruppe Suspekt. Gruppen der formentlig har udgivet noget af det bedste rap-lyrik, der er kommet ud af Danmark er ligeledes født og opvokset på Vestegnen. De tre medlemmer Bai-D, Orgi-E og Rune Rask har siden 1999 udgivet noget af det bedste danske rap-musik, og har derudover gjort sig bemærket ved at banke vilde fester op til deres koncerter. Suspekt er Vestegnen helt ind til benet og er stolte af det.  
Nyheder fra iAlbertslund 
Delete item?