Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Sådan kan du få mere vedvarende energi i dit hjem

22-02-2021 12:31 |  iAlbertslund |  CMS Admin
Ethvert moderne hjem har brug for energi, og der er flere forskellige muligheder. Der findes mange forskellige energikilder, der giver os lys og strøm i stikkontakterne hver eneste dag. Ikke alle energikilder er dog lige bæredygtige, fordi nogle af dem udnytter begrænsede ressourcer. Derfor er du måske nødt til selv at ty til handling, hvis du vil have mere vedvarende energi i dit hjem.

Hvad er vedvarende energi?
Der er som sagt mange forskellige energikilder, og der er faktisk også flere forskellige vedvarende energikilder. Når man taler om vedvarende energi, så er det en energikilde, som ikke slipper op, som for eksempel når man afbrænder kul. 

De mest almindelige vedvarende energikilder er vind-, vand- og solenergi, men af dem kan du kun selv implementere den ene, nemlig solenergi. 

Sådan kan du få solenergi hos dig
Da vind- og vandkraft kommer udefra, vil du ikke selv kunne bestemme, om det er de energikilder, du vil benytte. Det kan du derimod med solenergi. Du kan nemlig installere solceller hjemme hos dig selv.

Mange vælger at lægge solceller på taget, fordi de så vil fange solens varme og omdanne det til energi. Det er altså en måde, du kan få vedvarende energi hos dig selv. 

Solceller er naturligvis ikke gratis, og det koster også noget, hvis du vil have nogen til at installere dem. Du kan faktisk vælge at låne penge til det. Lån er dog ikke gratis, så husk også at se på ÅOP - årlige omkostninger i procent, så du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage igen.

Jordenergi er en anden mulighed
Hvis du ikke vil installere solceller, så er det faktisk også muligt at få solenergi fra jorden. Det kaldes jordenergi. Jorden samler nemlig også solen varme, så her kan du også få energi. 

Hvis det er noget, du vil, skal du bare være opmærksom på, at det kræver en tilladelse fra kommunen til at installere. 
Nyheder fra iAlbertslund 
Delete item?