Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

AIF Fodbold: Stadig nye mål for storklubben

04-12-2014 10:53 |  AIF fodbold |  Jakob Steffensen

AIF Fodbold er den største fodboldklub i Albertslund og har snart 100 år på bagen. Klubben har dog stadig mål for fremtiden - blandt andet at få flere piger til at trække i fodboldtrøjen.

Formand for AIF Fodbold, Jon Larsen, kommer i tvivl ,da han bliver spurgt, hvor mange medlemmer der er i AIF.

For mens mange foreninger oplever en nedgang i medlemstallet i disse år, har AIF Fodbold haft en stabil medlemstilgang gennem årene, samtidig med at endnu flere er kommet til i vintersæsonen.

”Vi reklamerer ikke rigtig – det kommer meget af sig selv,” forklarer Jon Larsen, som ender med at skyde på et medlemstal mellem 600 og 700.

Klubben, som blev stiftet i 1920 under navnet Vridsløselille IF, er den største i Albertslund, hvilket har sine fordele.

”Fordelene er blandt andet, at vi spiller på det kommunale stadion. Så vi har adgang til gode faciliteter med kunstgræsbane, omklædning og så videre. Og så har vi traditionelt set også være den klub, som har været bedst placeret – omend det i dag er Herstedøster IC.”

Piger søges
At holdet ikke længere er det bedste i byen, er ikke det eneste problem for klubben.

”Der var ikke nok piger til at stille med et hold denne vinter, selvom vi havde pigehold for nogle år siden. Så der skal vi gøre noget mere,” forklarer Jon Larsen.

Gennem årene har der været flere succesfulde spillere igennem klubben. Blandt andet Allan Olesen, som vandt mesterskabet med AaB, og Michael Madsen, som blandt andet har spillet i Wolfsburg og i Italien.

Jon Larsen fortæller, at det varierer, hvor længe de  kan holde på talenterne i klubben. Når spillerne  er fyldt 13, skal tidligere klubber have del i de pengene ved fremtidige salg.

”Så andre klubber vil gerne have spillere inden de bliver 13 år. Vi har et par spillere, hvor det ville have været tilfældet, at vi skulle have del i kommende handler, men de spillede for os, inden de nye regler kom,” forklarer han og fortæller videre, hvordan de i klubben arbejder med talenterne.

”Vi har indgået en aftale med Brøndby IF, hvor de spillere, som vækker interesse, kan komme og træne med Brøndby, mens de stadig spiller og træner her. Så kan de så senere tage stilling til, om de har lyst til at tage springet til Brøndby og udelukkende spille der.”

Vil rykke op igen
Selvom klubben har mange år på bagen, sker der også nyt i klubben. Efter sommerferien stopper man det nuværende samarbejde med Glostrup.

”Sportsligt fik vi ikke noget ud af det, så der var ikke opbakning til at fortsætte. Så det sluttede ret udramatisk. Vores hold skal derfor starte forfra i serie tre, men vi håber på at kunne rykke op i de første par år, og derefter må vi se, hvor langt det rækker,” forklarer Jon Larsen, som understreger, at det ikke er for sjov, man spiller.

”Der er mange medlemmer, som tager det meget seriøst. Og på seniordelen har vi skærpet det med et nyt set-up og med en ny træner.  Så det er seriøst og ikke bare hyggebold – selvom det selvfølgelig også skal være sjovt.” 
Nyheder fra iAlbertslund 
Delete item?