Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Herstedøster Idræts Club - OFFENTLIGE SIDER | 

E-mail
sbur@hic.dk
Gade
Bymosevej 4
Postnr
2620
By
Albertslund
Land
Denmark
Telefon

Hjemmeside
http://www.hic.dk


Præsentation

HIC blev stiftet d. 14. maj 1920, og klubbens historie går dermed tilbage til en tid, hvor ikke meget i Albertslund er som vi kender idag.

I 1920-30'erne var medlemmerne primært karle og piger fra gårdene omkring Herstedøster. Den foretrukne idræt dengang var Gymnastik, men i løbet af 30'erne blev også håndbold et stort aktiv i HIC, hvor vi spillede i de bedste rækker på Sjælland. I årene efter krigen blev vort gamle klubhus opført som nødhjælpsarbejde på grund af den store arbejdsløshed. Klubhuset blev taget i bug i 1951. Før den tid havde HIC klubhus i en bygning, som var opført af materiale fra de store trækasser, som Ford havde brugt til at sende biler i.

HIC havde ud over håndbold, gymnastik og fodbold også 2 årlige dilettantforestillinger, der i mange år var rene tilløbsstykker.

I forbindelse med SBU's 50 års jubilæum i 1952 udgav unionen en bog om alle fodboldklubber på Sjælland.

Op gennem 1960'erne og 70'erne levede HIC sit eget stille liv, selvom Albertslund i disse år forandrede sig fra landbysamfund til den by vi kender idag. Da Albertslund Lilleskole skulle have nye bygninger blev det gamle og slidte klubhus nedlagt, og HIC fik et lille klublokale samt ét omklædningsrum i hjørnet af skolen.

I 1980 startede en ny epoke i HIC's historie. Med Jens Hansen og Keld Wellemberg som igangsætter fik HIC gang i ungdomsafdelingen, hvilket resulterede i en kolosal medlemstilgang. Inden for 10 år kunne HIC mønstre hold i alle rækker, fra mikroput til old-boys - ja endog damegymnastik. I midten af 1980'erne startede HIC med pigefodbold, og denne afdeling blomstrer i dag med stadig flere medlemmer.


Kontaktpersoner


 
Delete item?